Contact

Copilăria, în periferia bucureşteană, din imediata apropiere a pădurii Andronache, explorate alături de dragi prieteni, reîntâlniţi peste ani şi ani, al căror glas, când mă strigau Cati, hai să evadăm, îl mai aud şi azi, mi-a oferit clipe frumoase ce au marcat fiinţa rebelă, sub aparenţa fetiţei liniştite. Şcoala generală 39, fără rezultate spectaculoase şi liceul teoretic Ion Creangă (secţia clasică) s-au succedat armonios. Ultimul an de liceu, o pendulare între dorinţa de a urma actoria şi aceea de a fi profesoară, a fost marcat de ţeluri hrănite cu mult teatru şi speranţa de a preda eu însămi limba franceza pe care am iubit-o, aş zice, dintotdeauna. Frumoase erau zilele destinate retroversiunilor, când la o masă de fier forjat, de la expoziţia florală din parcul Herăstrău, îmi alegeam texte din autorii pe care-i iubeam: Ionel Teodoreanu cu romanul preferat Să vie Bazarca sau Hortensia Papadat-Bengescu. În ultimul trimestru de liceu am hotărât că voi fi profesoară de franceză, dar am ratat la… mustaţă admiterea. Am decis să lucrez şi m-am angajat la ICRM Bucureşti, undeva pe şoseaua Viilor, unde câteva luni m-am ocupat de întocmirea de avize şi facturi, scrise pe uriaşe calculatoare Felix, iar anul următor am dat din nou examen la filologie, secţia română-franceză şi am obţinut un rezultat frumos. După absolvirea facultăţii de litere a Universităţii Bucureşti, repartizată profesor într-un sat din în judeţul Giurgiu, timp de un an am locuit şi am am predat, acolo, româna şi franceza. Câţiva ani de învăţământ, examenul de definitivat… Ani ce mi-au tulburat pasiunea de a mai fi profesor: suplinitoare la diferite şcoli din Bucureşti, dădeam meditaţii, făceam corectură la un ziar, ca să mă pot întreţine. Aşa, am renunţat la învăţământ şi am participat la un concurs pentru obţinerea unui post de corector la editura Ion Creangă. Corectura pe manuscrisele cărţilor pentru copii mi-a oferit alte perspective şi, într-o continuitate firească, a urmat perioada de redactare, când am avut şansa să inaugurez colecţia Cupidon a editurii cu două minunate povestiri: Întâia iubire, Duduia Margareta(Mihail Sadoveanu). Am redactat de asemenea Ţara lui Gufi (Matei Vişniec), Întâmplări din pădure (Ion Lazu ). Dar, în 1992, rebela din mine a hotărât să părăsească editura şi am demarat, alături de soţul meu, o interesantă activitate imobiliare(închirieri în regim hotelier). Iar cum totul a fost mişcător în viaţa mea, schimbările s-au succedat şi ele una după alta şi, din 2007, m-am aşezat cu mintea şi sufletul în faţa computerului şi am început să scriu. Apropo de numele de autor: Catia- reprezintă numele meu de botez, iar Maxim, completarea firească.

2007   roman- Încă un pas,  Echinox

2008  povestiri – Clipe salvate, Nicol

2009  roman- Ghici pe cine iubesc eu?, Semne Artemis

2010  roman- Între timpuri, Tracus Arte

2011  roman – Îngerii din Moscopole, Tracus Arte

2013  roman- Îngerii din Moscopole. Exilul, Tracus Arte

2014  roman- Slow motion, Tracus Arte

2015  roman- Îngerii din Moscopole. Istorii îngemănate, Tracus Arte

2017 roman- Altarul din Carcera Oarbă, Tracus Arte

2019 roman Sipetul cu îngeri, Tracus Arte

****

email: catiamaxim@gmail.com

https://www.facebook.com/catia.maxim

https://www.facebook.com/Catia-Maxim-1009328492459575/?fref=ts

8 thoughts on “Contact

 1. merci pour le commentaire sur le blog d’Opal (avec qui je vole en limousin)
  Quelques textes sur mon site répondront peut-etre à la question de la fatigue….
  bonne lecture!

 2. Buna ziua!
  Am gasit recenzia despre Toate casele au nevoie de un balcon si mi-a parut bine sa vad ca este citita si apreciata.
  Anul viitor voi traduce si continuarea scrisa de Rina Frank, Ti seguirò a occhi chiusi.
  Va multumesc!
  Cu bine,
  Cerasela Barbone

 3. Fiţi binevenită pe blogul meu! Am citit cu plăcere cartea şi la aceasta a contribuit în bună măsură şi traducerea pe care aţi făcut-o. Vă felicit şi aştept continuarea. Numai bine!

 4. Am descoperit intimplator parafraza la “e toamna printre femei si in lume”. Nu numai ca mi-a placut dar mi-a trezit si un camion de nostalgii. Imi place blogul tau, vreau sa intram in contact si, eventual, sa facem un schimb de linkuri.

  Adrian Suciu

 5. din pacate nu m-am descurcat sa-ti gasesc adresa de e-mail nici pe acest blog si nici pe site. vreau sa te rog sa-mi trimiti fotografia de la conferinta Neagu Djuvara, mersi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.