Verdele

frunzelor visate în nopţile  friguroase palpită pe pânza zilelor colorate incert. Respiraţia matinală, când liniştea nopţii nu s-a atrofiat, percepe parfumul pământului mustind de sevele zăpezilor netopite, maculate de nerăbdarea cu care aşteptăm ceva ce va să vină. Primăvara ne bate în tâmple şi epiderma tânjeşte după ciocolatiul  gingaş şi catifelat. Soarele somnoros cască leneş în culcuşul pufos, dar cine nu-i simte sau nu-i ghiceşte zâmbetul mucalit?

Aseară, visam la zâmbetul Soarelui, la verdele ce va ţâşni de sub  omătul milioanelor de petale ce vor inunda copacii. Mă întorceam spre casă cu gândul la 1 Martie, fericită că-mi cumpărasem o fustă superbă…roşie…un mărţişor pe care mi l-am dăruit cu entuziasmul naturii…feminine.

Un 1 Martie de iubire şi zâmbet!

4 thoughts on “Verdele

  1. Iata ca a venit deja si 1 martie. Sper ca porti fusta cea noua si rosie 🙂 in tot cu sarbatoarea 🙂 Chiar azi ma plimbam pe afara de dimineata si vedeam cum deja au iesit tijele celor ce urmeaza a deveni zambile si alte asemenea flori de primavara. Si mi-am adus aminte de o zi din decembrie 2009 – pe la jumatatea lunii – cand la Unirii erau vanzatori ce ofereau…. ghiocei 🙂

    O primavara cu multe vesti bune, o primavara minunata iti doresc tie si tuturor doamnelor si domnisoarelor ce iti citesc acest blog!

  2. … Fie ca primavara asta sa infloreasca romane noi in sufletul tau frumos ! Si verdele sa completeze superba fusta rosie !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.